1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)


2010. június 7., hétfő

Vendéglő a 3 majomhoz




A Három Majom borpince-étterem a tabáni hagyományokat ápolva, a negyed fénykorának egyik nagyhírű kocsma-fogadója, és nem utolsó sorban a 3 bohókás tulajdonos után kapta derűre fakasztó nevét. Az étterem a mai Tabán legöregebb épületének, a Szarvas-háznak pincéjében és az azelőtti terasz részen működik. A ház mai formáját 1810-ben nyerte el, három épület Copf stílusban történ egybeépítéséből.



A pince az épület legöregebb része, a Tabáni Múzeumban fellelt jegyzetek alapján kora legalább 300 évesre tehető. A helység közel 8 hónapos munkával a Nemzeti Örökségvédelmi Hivatallal együttműködésben lett restaurálva és benne kialakítva, a mai előírásoknak és elvárásoknak megfelelő, hangulatos vendéglátótér és korszerű konyha.



Az étterem előterében a Tabán és környékéről egy kis kiállítás is látható. A pincerészében 40-45, a teraszon 20 főt tudunk leültetni. Az étlap szolid árfekvésű, a fogások pedig a szakácsok, a tulajdonosok ill. jómagam magas elvárásainak köszönhetően, az ínyencek számára is tartogat érdekességeket. Borkínálatra különös hangsúlyt helyeztünk, így az 50 féle palackos bor mellett, kiváló minőségű és kedvező árfekvésű folyóborokkal is tudunk kínálni. Áprilistól-októberig teraszunkon is élvezhetik vendégszeretetünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése